Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Аптекам заборонено вказувати на вивісках рівень цін: урядова постанова

Реклама

Міністерство охорони здоров'я зазначило, що споживачі в Україні неодноразово стикалися з вивісками аптек та аптечних мереж, які містили в своїй назві слова «низькі ціни», «оптові ціни», «соціальний», «доступний» тощо. Такі назви можуть вводити людей в оману та впливати на вибір конкретного аптечного закладу, звернули увагу в міністерстві.

Для встановлення справедливих ринкових умов було прийнято постанову Кабінету Міністрів від 11 липня 2023 року № 699 «Про внесення змін до пункту 161 Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів)».

МОЗ роз'яснило, що відтепер на вивісці та зовнішніх рекламних конструкціях аптечного закладу не дозволяється вказувати рівень або іншу ознаку цін, яка може вплинути на наміри споживача щодо придбання товарів у такому закладі.

Також не можна вказувати інформацію, що може вводити споживача в оману, про орієнтованість аптечного закладу на обслуговування певних соціальних груп населення. Окрім того, не допускається порівняння з іншими аптечними закладами.

Постанову прийнято на виконання постанови Верховного Суду від 1 червня 2022 року у справі № 640/7870/19, якою скасовано рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 10 липня 2019 року та постанову Шостого апеляційного адміністративного суду від 12 листопада 2019 року.

За матеріалами Міністерства охорони здоров'я

Інформація працюватиме на вас - з рішенням LIGA360:Юрист. Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

З 1 липня в Україні завершилася дія карантину у зв'язку з COVID-19: щеплення залишаються рекомендованими

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини