Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опубліковано Закон, який дозволяє військовослужбовцям використовувати авто з правим розташуванням керма

Реклама

В газеті "Голос України" від 1 липня опубліковано Закон № 3164-IX "Про внесення змін до Закону України "Про дорожній рух" щодо надання дозволу військовослужбовцям у період дії правового режиму воєнного стану використовувати у дорожньому русі транспортні засоби з правим розташуванням керма".

Встановлено, що у період дії воєнного стану в Україні, а також протягом 90 днів з дня його припинення чи скасування транспортні засоби з правим розташуванням керма, що надходять у військові частини та підрозділи Збройних Сил України, інших утворених відповідно до законів України військових формувань, Служби безпеки України, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації України, Національної гвардії України, Державної прикордонної служби України, Управління державної охорони України, Державної спеціальної служби транспорту, Міністерства внутрішніх справ України, Національної поліції України, Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту як гуманітарна допомога, благодійна допомога, міжнародна технічна допомога та/або за міждержавними угодами на інших умовах:

  • підлягають відомчій реєстрації відповідно до статті 34 Закону "Про дорожній рух" в порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України;

  • не підпадають під обмеження щодо участі у дорожньому русі транспортних засобів з правим розташуванням керма, встановлене частиною п'ятою статті 29 Закону "Про дорожній рух".

Закон набирає чинності через один місяць з дня його опублікування, крім пункту щодо зобов'язанні Кабміну привести у відповідність акти, який набирає чинності з дня, наступного за днем опублікування цього Закону.

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов?язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні. 

Читайте також: Спрощено процедуру отримання українських посвідчень водія іноземцям, які служать у лавах українського війська

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини