Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пост "Акцизний" тепер оформляє фармацевтичну продукцію. Медикаменти подорожчають?

30 березня 2010, 09:00
588
1
Реклама

З 30 березня набувають чинності пункти 2-4 накази Держмитслужби від 18.02.2010 № 130 "Про створення митного поста і внесення змін до деяких наказів Держмитслужби".

Цими пунктами вносяться зміни в:

- підпункт 3.1 наказу Держмитслужби від 10.09.2008 № 991 "Про створення митного органу і визначення зон діяльності Київською регіональною і Київською обласною митниць";

- підпункт 1.8.1 Положень про Київську центральну спеціалізовану митницю (КЦСТ);

- пункт 6 Класифікатора митних органів і їх структурних підрозділів, спеціалізованих митних установ і організацій.

Цими змінами передбачається, що КЦСТ здійснює на території Києва і Київської області (за винятком зони відчуження ЧАЕС і пгт. Вильча, а також товарів, переміщуваних через митний кордон громадянами, незареєстрованими як суб'єкти підприємницької діяльності, і митне оформлення яких здійснюється в пунктах пропуску через державний кордон) митне оформлення не лише пива, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, але і фармацевтичної продукції.

ЕКСПЕРТНА ДУМКА

Світлана Постриган: "Очікується неминуче подорожчання фармацевтичних продуктів"

Юрист адвокатської компанії Arzinger Світлана Постриган прокоментувала для ЛІГА :ЗАКОН ці нововведення: "Згідно з наказом Державної митної служби від 18.02.2010 р. № 130 "Про створення митного поста і внесення змін до деяких наказів Державної митної служби" (далі - Наказ) фармацевтична продукція підлягає митному контролю і оформленню на посту "Акцизний"який підкоряється Київській центральній спеціалізованій митниці. До сьогоднішнього дня митні операції з фармацевтичною продукцією здійснювалися Київською і регіональними митницями.

Вказані зміни негативно відіб'ються на господарській діяльності суб'єктів фармацевтичного ринкущо пов'язано з віддаленим розташуванням митного поста (Київська область, Бориспільський район), відсутністю необхідних умов для зберігання фармацевтичної продукції (в першу чергу лікарських засобів), додатковими фінансовими витратами на митні процедури і транспортування фармацевтичних товарів до місця призначення.

Таким чином, Наказом створюються значні перешкоди для здійснення зовнішньоекономічної діяльності фармацевтичних компаній, наслідки чого також відіб'ються на кінцевому споживачі із-за неминучого подорожчання фармацевтичних продуктів".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини