Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено порядок держреєстрації і зняття з обліку транспортних засобів: постанова Кабміну набула чинності

Реклама

Уряд вніс зміни до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів.

Відповідна постанова № 599 віж 13.06.2023 набула чинності 15 червня.

В Кабміні зазначили, що цим рішенням:

  • спрощено процедуру державної реєстрації (перереєстрації) та зняття з обліку транспортних засобів, що надасть можливість отримувати зазначені послуги в електронній формі;

  • скасовано необхідність обов'язкового проведення експертного дослідження транспортних засобів та реєстраційних документів (тепер таке дослідження здійснюватиметься за бажанням власника транспортного засобу);

  • визначено, що обов'язковим проведення експертного дослідження є виключно для транспорту, який перебував в експлуатації за кордоном та підлягає першій державній реєстрації в Україні.

Читайте також: В МВС нагадали, як змінилась процедура перереєстрації авто в Україні

Внесено зміни до постанови з питань видачі посвідчень водія, переобладнання ТЗ та функціонування е-кабінету водія

Діють зміни до Вимог до державних номерних знаків транспортних засобів

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов'язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини