Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд передав арештований гелікоптер на баланс Кременчуцького льотного коледжу

Реклама

Рівненський апеляційний суд остановив ухвалу, якою змінив рішення суду першої інстанції в частині визначення долі речових доказів у кримінальному провадженні та передав арештований гелікоптер і ключі від нього на баланс Кременчуцького льотного коледжу Харківського національного університету внутрішніх справ для підготовки курсантів - майбутніх пілотів та спеціалістів у сфері обслуговування повітряних суден. Про це повідомила прес-служба суду.

Зазначається, що у 2021 році оперативники та слідчі Управління СБУ у Волинській області встановили, що організатори придбали в одній із східних областей України гелікоптер та, переобладнавши вертоліт під контрабандні перевезення, перетинали кордон із Польщею на низькій висоті, щоб не бути запеленгованими прикордонниками. 

Правоохоронці затримали підозрюваних під час чергової спроби переміщення 15,2 тис. пачок цигарок українського виробництва. Крім товару у них також вилучили гелікоптер і мікроавтобус.

Підозрюваним повідомили про підозру у незаконному транспортуванні з метою збуту підакцизних товарів та порушенні правил міжнародних польотів, вчинених організованою групою.

Ухвалою судді Турійського районного суду Волинської області 15 вересня 2022 року кримінальне провадження стосовно обвинуваченого М. було закрите у зв'язку із закінченням після повідомлення особі про підозру строку досудового розслідування, визначеного статтею 219 Кримінального процесуального кодексу України, накладено арешт на майно та зобов'язано передати гелікоптер на потреби Головного управління розвідки Міністерства оборони  України.

"Зауважимо, що сторони категорично заперечували проти передання літального апарата освітньому закладу попри те, що ні ГУР МО України, ні жодна військова частина від вересня 2022 року не звернулася з заявою про передачу арештованого гелікоптера", - зазначили в апеляційному суді.

Історію судової справи можна переглянути на ІТ-платформі LIGA360. Дізнайтеся, чи не було рішення переглянуто чи скасовано, дізнайтеся деталі справи та оцініть тривалість розгляду. Подробиці за посиланням.

Читайте також:

ВРП отримала статус спостерігача у Європейській мережі рад правосуддя

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини