Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Громадам потрібно зафіксувати збитки внаслідок підриву Каховської ГЕС: Мінінфраструктури

Реклама

За ініціативи Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури на урядовому засіданні 14 червня було рекомендовано Херсонській обласній та міській військовим адміністраціям розпочати процес оцінки наслідків підриву греблі Каховської ГЕС в результаті збройної російської агресії. Про це повідомила прес-служба міністерства.

«Після проведення рятувальної операції та розмінування території необхідно розпочати обстеження об'єктів, які опинилися в епіцентрі катастрофи. Там, де ще немає, громадам потрібно створити комісії, які розпочнуть фіксувати пошкодження і руйнування житла та інших об'єктів. Уся інформація повинна вноситися до Реєстру пошкодженого та знищеного майна внаслідок бойових дій. Тут у нас дві мети. Перша - аби люди, які постраждали від підриву Каховської ГЕС, змогли отримати грошову допомогу для відновлення свого житла. Друга мета - в майбутньому змусити росію виплатити репарації за завдану шкоду», - підкреслив віце-прем'єр-міністр з відновлення Олександр Кубраков.

За даними штабу з ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС, постраждав 31 об'єкт водопостачання та водовідведення, було затоплено 28 великих промислових об'єктів. Понад 3,5 тисячі будинків у 48 населених пунктах досі залишаються підтопленими. Також під водою залишаються ділянки автодороги державного значення Херсон - Генічеськ.

Детальніше про Закон щодо механізму компенсації за пошкоджене та знищене війною майно читайте тут.

Читайте також: Підрив Каховської ГЕС: Правовий аспект

В Україні створять штаб із ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС

Відкрито кримінальне провадження за фактом підриву дамби Каховської ГЕС

Інформація працюватиме на вас - з рішенням LIGA360:Юрист. Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини