Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адмінвідповідальність за порушення порядку підготовки та допуску водіїв до керування ТЗ: законопроєкт пройшов перше читання

Реклама

10 червня 2023 року Верховною Радою прийнято за основу в першому читанні законопроект № 7354 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо запровадження адміністративної відповідальності у сфері підготовки та допуску водіїв до керування транспортними засобами" та доручено головному комітету підготувати його до другого читання. Про це повідомила прес-служба Апарату ВР.

Пропонується доповнити КУпАП двома новими статтями, що передбачатимуть адміністративну відповідальність за:

  • порушення порядку підготовки, перепідготовки і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів (ст. 127-3);

  • порушення порядку державної акредитації закладів, що проводять підготовку, перепідготовку і підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів, атестації їх спеціалістів та порядку оформлення або видачі посвідчення водія (ст. 127-4).

Суб'єктами відповідальності будуть виступати виключно посадові особи закладів, що проводять підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації водіїв транспортних засобів та посадові особи територіальних сервісних центрів МВС.

Адміністративна відповідальність буде наступати лише за умови, що допущені порушення, не містять в собі складу кримінальних правопорушень.

Також, шляхом внесення змін до Закону України «Про дорожній рух», пропонується запровадити можливість особі, яка бажає отримати право на керування транспортними засобами відповідної категорії чи типу, здійснювати самопідготовку відповідно до типової навчальної програми. Тобто особа буде мати вибір: звертатися до спеціальних закладів (автошкіл) - або ж опановувати програму (теорію) самостійно. Практична підготовка з водіння проходитиме виключно в автошколах.

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов'язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні. 

Читайте також: Спрощено процедуру отримання українських посвідчень водія іноземцям, які служать у лавах українського війська

Оновлено Перелік захворювань і вад, за наявності яких особа не може бути допущена до керування відповідними ТЗ

Відтепер можна призначити та скасувати належного користувача авто онлайн: МВС

Кабмін вніс зміни до ПДР та Порядку проведення обов'язкового технічного контролю ТЗ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини