Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Державному земельному кадастрі запроваджено реєстрацію меліоративної мережі: Держгеокадастр

Реклама

Фахівці Держгеокадастру розпочали реєстрацію в Державному земельному кадастрі меліоративних мереж та їх складових частин.

2 червня 2023 року вперше в Україні в Державному земельному кадастрі зареєстровано меліоративну мережу, яка розташована на території Ізмаїльського району Одеської області. На підтвердження такої реєстрації заявнику видано відповідний витяг. Державну реєстрацію здійснив державний кадастровий реєстратор Головного управління Держгеокадастру у Закарпатській області, обраний за принципом випадковості.

Відповідну адміністративну послугу впроваджено на виконання урядової постанови від 27 вересня 2022 року № 1077 «Про внесення змін до деяких актів Кабінету Міністрів України щодо стимулювання меліорації земель», розробленої Держгеокадастром. Під час реалізації цієї постанови впроваджуються нові об'єкти Державного земельного кадастру: «меліоративна мережа» та «складова частина меліоративної мережі».

Адміністративну послугу щодо державної реєстрації меліоративної мережі з видачею витягу з Державного земельного кадастру надає Держгеокадастр безоплатно.

Державна реєстрація меліоративної мережі, складової частини меліоративної мережі (змін до відомостей про них) здійснюється на підставі заяви будь-якої заінтересованої особи або органу виконавчої влади, органу місцевого самоврядування.

Для державної реєстрації меліоративної мережі, складової частини меліоративної мережі (змін до відомостей про них) заявник подає Державному кадастровому реєстратору:

  • документи, на підставі яких встановлено відомості про меліоративну мережу, складову частину меліоративної мережі;

  • електронний документ, що містить відомості про меліоративну мережу, складову частину меліоративної мережі.

Довідково: Законом № 2079-ІХ «Про організації водокористувачів та стимулювання гідротехнічної меліорації земель» внесено зміни, зокрема, до Закону «Про Державний земельний кадастр», згідно з якими Державний земельний кадастр доповнено новими об'єктами - «меліоративні мережі» та «складові частини меліоративних мереж».

За повідомленням Держгеокадастру

SMS-Маяк - надійна допомога бізнесу в захисті нерухомості та землі. Налаштуйте моніторинг та отримуйте сповіщення про зміни в реєстрі речових прав. Замовляйте за посиланням.

Читайте також:

Банкам рекомендовано враховувати факти включення їхніх клієнтів до санкційних списків іноземних держав

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини