Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Реєстрація нових ТЗ: автосалони зможуть представляти інтереси своїх клієнтів у сервісних центрах МВС

Реклама

Автосалони від серпня зможуть представляти інтереси своїх клієнтів у сервісних центрах МВС для реєстрації нових транспортних засобів. При цьому отримання «транзитних» номерних знаків, які раніше були обов'язковими, тепер не вимагатиметься. Про це повідомила прес-служба МВС.

Так, покупці нового ТЗ зможуть покласти представницькі функції в сервісних центрах МВС на юридичну особу, яка продає авто чи мотоцикл.

Відповідна постанова Кабміну № 437 від 2 травня 2023 року набуде чинності через три місяці з дня її опублікування, тобто 6 серпня 2023 року.

"Купуючи транспортний засіб в автосалоні покупець зможе не їхати в сервісний центр МВС, щоб його зареєструвати. За нього це зможе зробити представник автосалону. Для цього подається заява від імені покупця, відповідно до договору купівлі-продажу із зазначенням умов на вчинення реєстраційних дій, документи, які необхідні для реєстрації нового транспортного засобу та довіреність на перереєстрацію, яка формується засобами Єдиного державного реєстру транспортних засобів та підписується покупцем в електронній або паперовій формі", - йдеться в повідомленні.

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов'язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні. 

Читайте також: Спрощено процедуру отримання українських посвідчень водія іноземцям, які служать у лавах українського війська

Оновлено Перелік захворювань і вад, за наявності яких особа не може бути допущена до керування відповідними ТЗ

Відтепер можна призначити та скасувати належного користувача авто онлайн: МВС

Кабмін вніс зміни до ПДР та Порядку проведення обов'язкового технічного контролю ТЗ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини