Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Унесено зміни до Правил перетинання державного кордону, що стосуються працівників дипломатичної служби

Реклама

Кабмін уніс зміни до Правил перетинання державного кордону громадянами України.

Відповідну постанову № 428 було прийнято на урядовому засіданні 2 травня 2023 року.

Правила доповнено новим пунктом, положеннями якого визначаються підтвердні документи, за наявності яких здійснюватиметься пропуск через державний кордон України працівників дипломатичної служби, які направляються у службові/довготермінові відрядження, і членів їхніх сімей, які перебуватимуть разом з ними у довготерміновому відрядженні, в умовах воєнного стану, зазначив Тарас Мельничук.

У разі введення в Україні воєнного стану пропуск через державний кордон громадян України, які є працівниками дипломатичної служби та направляються у службове або довготермінове відрядження, і членів їх сімей, які перебуватимуть разом з ними за місцем їх довготермінового відрядження, здійснюють уповноважені службові особи Держприкордонслужби за наявності відповідних підтвердних документів.

Підтвердними документами для працівників дипломатичної служби, які направляються у службове відрядження, є засвідчені копії наказів МЗС / закордонної дипломатичної установи України про направлення таких працівників дипломатичної служби у службове відрядження та їх дипломатичні або службові паспорти.

Підтвердними документами для працівників дипломатичної служби, які направляються у довготермінове відрядження, і членів їх сімей, які перебуватимуть разом з ними за місцем їх довготермінового відрядження, є засвідчені копії наказів МЗС про переведення / призначення / направлення / відрядження таких працівників до закордонних дипломатичних установ України та їх дипломатичні або службові паспорти.

Майбутнє юридичного ринку вже тут! Спробуйте перше рішення для українських юристів LIGA360, яке поєднало весь обсяг судової практики та законодавства - та аналізує їх за технологіями великих даних. Ухвалюйте максимально інформовані правові рішення з LIGA360.

Читайте також:

Кабмін затвердив порядок носіння і зберігання зброї особами Державної кримінально-виконавчої служби

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини