Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін визначив шість населених пунктів, де відбуватиметься комплексне відновлення за новими принципами: документ

Реклама

27 квітня набрала чинності урядова постанова від 25 квітня 2023 року № 382 «Про реалізацію експериментального проекту щодо відновлення населених пунктів, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації».

Уряд погодився з пропозицією Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури і Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури стосовно реалізації протягом 2023 - 2025 років експериментального проекту щодо відновлення населених пунктів, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Документом затверджено Порядок реалізації експериментального проекту щодо відновлення населених пунктів, які постраждали внаслідок збройної агресії Російської Федерації, та рекомендовано органам місцевого самоврядування взяти участь у реалізації зазначеного проекту.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що принцип «Build back better», тобто «відбудувати краще, ніж було» - один з основних для відбудови. Затверджена постанова № 382 визначає шість населених пунктів, де в межах експериментального проекту відновлення проходитиме комплексно й за новими принципами.

Відібрані населені пункті: Бородянка і Мощун в Київській області, Тростянець у Сумській області, Посад-Покровське в Херсонській області, Циркуни в Харківській області та Ягідне в Чернігівській області.

«Усі ці населені пункти зазнали страшних руйнувань. Тепер вони будуть відновлюватися комплексно. Це означає, що будуть відбудовувати не окремі будівлі та споруди, а все - зі системним підходом, новим плануванням та повною трансформацією цих населених пунктів», - роз'яснив очільник Уряду.

Водночас Прем'єр-міністр наголосив, що реалізація експериментального проекту не означає, що відновлення не торкнеться інших населених пунктів.

«Відбудова вже триває по всій країні. Цей документ - це про пошук найбільш ефективних підходів, які забезпечать прозорість, ефективність, системність та швидкість відновлення одночасно», - зауважив Денис Шмигаль.

Як зручно стежити за правовою картиною дня? LIGA360 стежитиме за законодавчими змінами для тебе. Налаштуй свій моніторинг вже сьогодні.

Читайте також:

єВідновлення: Кабмін ухвалив порядок надання державної допомоги на ремонт пошкодженого житла

Дію карантину через COVID-19 продовжено до 30 червня: рішення Уряду

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини