Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи встановлено форму запиту на отримання довідки про доходи ФОП та форму такої довідки: відповідь ДПС

Реклама

Фахівці Головного управління ДПС у Запорізькій області звертають увагу, що запит на отримання довідки про доходи складається у довільній формі, повинен містити достатню інформацію про особу, яка звертається із запитом, предмет запиту та бути підписаний такою особою.

Форма довідки про доходи, яка надається контролюючим органом за запитом фізичної особи - підприємця або фізичної особи, яка проводить незалежну професійну діяльність, не встановлена та надається у довільній формі. Така довідка видається не пізніше п'ятнадцяти робочих днів з дня отримання запиту.

Згідно зі статтею 1 Закону № 393/96-ВР «Про звернення громадян» громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, зокрема із заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних та особистих прав і законних інтересів.

Статтею 20 Закону № 393 визначено, що звернення розглядаються і вирішуються у термін не більше одного місяця від дня їх надходження, а ті, які не потребують додаткового вивчення, - невідкладно, але не пізніше п'ятнадцяти днів від дня їх отримання.

З огляду на зазначене, фізичні особи - підприємці та фізичні особи, які проводять незалежну професійну діяльність, можуть отримати за письмовим запитом у контролюючих органах за місцем своєї податкової адреси довідку про доходи на підставі поданої податкової декларації.

Будьте готовими до перевірок контролюючих органів у 2023 році! Модуль "Мистецтво оборони" у LIGA360 надасть відповіді, як захистити бізнес правовим шляхом. Замовте прямо сьогодні.

Читайте також:

Умови для переходу української платіжної інфраструктури на міжнародний стандарт ISO 20022: що необхідно знати

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини