Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Запровадження електронної товарно-транспортної накладної: законопроєкт рекомендують доопрацювати

Реклама

13 квітня 2023 року відбулося засідання підкомітету з питань автомобільного транспорту Комітету з питань транспорту та інфраструктури за участі представників Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, Державної служби України з безпеки на транспорті, МВС, Нацполіції, Міністерства цифрової трансформації, Мінфіну, Державної регуляторної служби.

Народні депутати розглянули та обговорили проєкт Закону № 6534 «Про внесення змін до Закону України «Про автомобільний транспорт» щодо запровадження товарно-транспортної накладної в електронній формі», внесений народними депутатами Тищенком М. М. та Негулевським І. П.

Проєктом, з метою стимулювання розвитку цифрової економіки в Україні для зменшення тіньової української економіки, запропоновано зміни до Закону «Про автомобільний транспорт» у частині:

  • визначення термінів, пов'язаних із впровадженням цифрових технологій у сфері автомобільних вантажних перевезень, таких як платформа електронного документообігу, оператор платформи електронного документообігу, товарно-транспортна накладна в електронній формі, реєстр е-ТТН;

  • затвердження переліку даних, що зазначаються в е-ТТН;

  • надання повноважень міністерствам затверджувати правила перевезення та форми е-ТТН для окремих видів вантажів, формування та реалізація державної політики з регулювання виробництва, обігу та транспортування яких відноситься до компетенції цих міністерств;

  • визначено випадки, коли не треба оформляти е-ТТН при внутрішніх вантажних перевезеннях;

  • запровадження обов'язку вантажовідправника відшкодувати автомобільному перевізнику збитки (штрафи), сплачені ним внаслідок внесення вантажовідправником недостовірних відомостей до е-ТТН.

За результатами розгляду підкомітетом з питань автомобільного транспорту рекомендовано Комітету з питань транспорту та інфраструктури повернути законопроєкт «Про внесення змін до Закону України «Про автомобільний транспорт» щодо запровадження товарно-транспортної накладної в електронній формі (реєстр. № 6534) суб'єкту права законодавчої ініціативи на доопрацювання.

За повідомленням Пресслужби Апарату Верховної Ради України

Перевірте, як змінився фінансово-майновий стан ваших партнерів та конкурентів у 2022 році. Усі показники проаналізує за вас LIGA360. Капітал, динаміка активів та поточної кредиторської заборгованості тощо. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Читайте також:

З 1 травня 2023 року запрацює нова форма заяви щодо державної реєстрації юридичної особи - органу влади

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини