Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує Раді прийняти три законопроєкти

Реклама

Комітет з питань національної безпеки, оборони та розвідки рекомендує Верховній Раді прийняти три законопроекти. Про це повідомила прес-служба Апарату ВР.

Члени Комітету рекомендують Верховній Раді прийняти:

 - за основу і в цілому проект Закону про внесення змін до Статуту внутрішньої Служби Збройних Сил України щодо удосконалення питань оформлення документів та лікування військовослужбовців під час дії воєнного стану (реєстр. №9158).

Так, планується удосконалення питань оформлення військовослужбовцям довідки про обставини травми (поранення, контузії, каліцтва) як за результатами проведення відповідного розслідування (службового чи спеціального), так і без його проведення.

"У разі якщо травма, поранення, контузія, каліцтво отримані військовослужбовцем внаслідок бойових уражень або дій з боку противника в районі ведення бойових дій відповідне розслідування не проводиться. Довідка про травму (поранення, контузії, каліцтва) складається протягом 5 днів на підставі рапорту безпосереднього командира та наказу командира військової частини про отримання військовослужбовцем поранення (поранення, контузії, каліцтва). В цей же строк, довідка про травму (поранення, контузії, каліцтва) у порядку, встановленому Міністерством оборони України, направляється до військового закладу охорони здоров'я або територіального центру комплектування та соціальної підтримки", - зокрема, пропонується законопроєктом № 9158.

- за основу проект Закону про внесення змін до підпункту "б" пункту 2 частини четвертої статті 26 Закону України "Про військовий обов'язок і військову службу" щодо надання особам з інвалідністю I та II групи права на звільнення з військової служби за призовом під час мобілізації, на особливий період, а також від військової служби за призовом осіб із числа резервістів в особливий період (реєстр. №8412).

Особам з інвалідністю чинним законодавством надано право не бути призваними на військову службу під час мобілізації, однак можливість демобілізації з військової служби за станом здоров'я (у зв'язку з наявністю інвалідності) для них не передбачена.

Законопроект усуває цю прогалину та передбачає можливість звільнення військовослужбовців з військової служби за такої підстави, як наявність у них інвалідності I чи II групи.

- у другому читанні та в цілому проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо удосконалення правового регулювання питань, пов'язаних із здійсненням заходів правового режиму воєнного стану (реєстр. №8312).

Законопроектом передбачається удосконалення правого регулювання окремих аспектів здійснення заходів примусового відчуження майна, зокрема корпоративних прав, під час дії правового режиму воєнного стану. За рішенням Кабінету Міністрів України Міністерство оборони України чи інший уповноважений орган здійснюватиме управління таким майном.

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов'язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні. 

Читайте також: Демобілізація через 18 місяців з моменту мобілізації: законопроєкт

Депутати підтримали зміни до законів щодо умов прийняття до громадянства України

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини