Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні можуть дозволити авто з правим розташуванням керма для певних категорій

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроєкт № 9182 "Про внесення змін до статті 29 Закону України "Про дорожній рух" щодо допуску участі у дорожньому русі транспортних засобів з правим розташуванням керма в період дії воєнного стану".

«Не допускається участь у дорожньому русі транспортних засобів з правим розташуванням керма, крім транспортних засобів які були отримані частинами та підрозділами Збройних Сил України, Національної гвардії України, Служби безпеки України, Державної прикордонної служби України, Державної спеціальної служби транспорту, Державної служби спеціального зв'язку та захисту інформації як гуманітарна допомога, міжнародна технічна допомога, або за міждержавними угодами на інших умовах в період дії воєнного стану та протягом 90 днів після його скасування», - пропонується вказати в статті 29 Закону України "Про дорожній рух".

"Справа в тому, що в Україні заборонена реєстрація автомобілів з правим кермом, згідно Закону “Про дорожній рух”. Але волонтерам доводиться завозити багато машин для допомоги ЗСУ. І у Великобританії можна купити автівки, які дуже допоможуть нашим військовим, але там розташування керма з правої сторони. Зараз на кордоні близько сотні таких автівок, які не пропускають, посилаючись на заборону в Законі", - зазначив автор законопроєкту нардеп Олексій Гончаренко.

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов?язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні. 

Читайте також: Спрощено процедуру отримання українських посвідчень водія іноземцям, які служать у лавах українського війська

В Україні можна буде реєструвати авто чи оформити посвідчення водія без використання пластикових бланків

Оновлено Перелік захворювань і вад, за наявності яких особа не може бути допущена до керування відповідними ТЗ

Відтепер можна призначити та скасувати належного користувача авто онлайн: МВС

Кабмін вніс зміни до ПДР та Порядку проведення обов'язкового технічного контролю ТЗ

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини