Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд арештував корпоративні права трьох підприємств екснардепа та російського олігарха, які видобувають газ та нафту: ДБР

Реклама

Суд арештував корпоративні права трьох підприємств, які протиправно привласнили надра Сахалінського нафто-газового родовища (права передані в управління АРМА). Тривають слідчі дії у межах кримінального провадження відкритого за фактом зловживання службовим становищем, що спричинили тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 364 КК України). Про це повідомила прес-служба ДБР.

Зокрема заарештовано активи:

  • ТОВ «Сахалінське»;

  • ТОВ «Сіріус-1»;

  • ТОВ «Іст Юроуп Петролеум».

Зазначається, що у лютому 2023 року Державне бюро розслідувань спільно з СБУ викрили протиправну діяльність колишніх високопосадовців, які отримували незаконні надприбутки від видобутку газу з державних надр. Сума збитків державі може сягати сотень мільйонів гривень.

"Правоохоронці провели обшуки у колишнього народного депутата України VIII скликання. Він за попередньою змовою з посадовцями ПрАТ «НАК «Надра України», Держгеонадра, ТОВ «Сахалінське» та комерційними структурами у період 2003-2022 років фактично привласнив державні корисні копалини. Під «патронатом» екснардепа держструктури надавали спецдозволи на видобуток газу з відвертим порушенням процедур. У результаті сировина на папері коштувала набагато дешевше, також занижувались реальні обсяги видобутку на державному родовищі. Різницю клали «до кишені» організатори оборудки", - йдеться в повідомленні.

Зокрема, як свідчать матеріали розслідування, через протиправну діяльність посадовців ПрАТ «НАК «Надра України» та низки комерційних структур Україна де-факто втратила право на Сахалінське нафто-газове родовище на Харківщині.

При тому, що з державного бюджету на розробку даного родовища було витрачено понад 1 млрд грн. За даними геологорозвідувальних робіт, поклади газу на цьому об'єкті становлять щонайменше 15 млрд кубометрів.

А ви впевнені у зв'язках бізнес-партнерів? Перевірити наявність російського і білоруського сліду компаній допоможе CONTR AGENT у LIGA360. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Читайте також: Постачальників продуктів викрили на несплаті податків: накладено арешт на кошти у розмірі понад 800 млн грн

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини