Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено Порядок проведення перевірки цивільної правоздатності та дієздатності юрособи чи ФОП під час надання електронних довірчих послуг

Реклама

Уряд затвердив Порядок проведення перевірки цивільної правоздатності та дієздатності юридичної особи чи фізичної особи - підприємця під час надання електронних довірчих послуг.

Відповідне рішення прийнято на урядовому засіданні 4 квітня 2023 року, інформує Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді.

Документом передбачено, що для ідентифікації юридичної особи чи фізичної особи - підприємця надавач проводить перевірку ідентифікаційних даних, необхідних для формування кваліфікованого сертифіката електронного підпису чи печатки юридичній особі чи ФОП та підтвердження належності юридичної особи чи ФОП, яка звернулася за отриманням послуги з формування кваліфікованого сертифіката відкритого ключа, ідентифікаційних даних юридичної особи чи ФОП, отриманих надавачем або його відокремленим пунктом реєстрації.

Зазначені ідентифікаційні дані надаються одним з таких способів:

  • за особистої присутності або віддалено з використанням засобу електронної ідентифікації, що має високий або середній рівень довіри;

    • за ідентифікаційними даними особи, що містяться у кваліфікованому сертифікаті електронного підпису чи печатки, раніше сформованого та виданого відповідно до закону, за умови чинності такого сертифіката;

      • з використанням інших способів ідентифікації, визначених законом.

      Мінцифри зазначило, що ухвалена постанова дозволяє використовувати більше способів ідентифікації особи, які діють у ЄС, під час формування кваліфікованих сертифікатів усім категоріям користувачів. Ці умови діятимуть незалежно від дії воєнного стану в Україні.

      ЛІГА:ЗАКОН презентує можливості штучного інтелекту для договірної роботи. Відтепер аналіз контрактів, підбір нормативної інформації й оцінку ризик-факторів можна здійснити прямо в LIGA360: Юрист. Ми перевірили роботу AI на тисячах договорів, щоб економити ще більше вашого часу. Замовте LIGA360:Юрист з функціоналом автоматизації договірної роботи Contractum прямо сьогодні.

      Читайте також:

      Дія.Підпис, який відповідає вимогам ЄС: Мінцифри запрошує долучитися до бета-тесту

      Залиште коментар
      Увійдіть щоб залишити коментар
      Увійти
      Підпишіться на розсилку
      Головні новини і аналітика для вас по буднях

      Схожі новини