Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Депутати пропонують зміни щодо діяльності помічників суддів та деяких інших працівників апарату суду

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроєкт № 9173 "Про внесення змін до Закону України "Про судоустрій і статус суддів" щодо вдосконалення окремих питань правового регулювання діяльності помічників суддів та деяких інших працівників апарату суду".

Даним законопроєктом пропонуються зміни у статті 155 та 157 Закону України «Про судоустрій і статус суддів».

Змінами до статті 155 визначається:

1) кількість заступників керівника апарату суду, які можуть бути призначені в залежності від кількості штатних посад суддів у такому суді;

2) кількість штатних посад секретарів судового засідання, яка дорівнює кількості штатних посад суддів у такому суді;

3) гранична чисельність штатних посад судових розпорядників, яка становить не більше кількості залів судового засідання у суді;

4) наукові консультанти входять в апарат лише Верховного Суду.

Статтю 157 пропонується викласти в такій редакції:

«Стаття 157. Помічники суддів

1. Кожний суддя має помічника, статус і умови діяльності якого визначаються цим Законом та Положенням про помічника судді, затвердженим Радою суддів України. Кількість помічників судді, визначена у абзаці першому цієї частини, може бути збільшена рішенням Ради суддів України, у порядку визначеному Положенням про помічника судді, затвердженим Радою суддів України.

2. Помічником судді може бути громадянин України, який має вищу юридичну освіту і вільно володіє державною мовою. Помічники суддів Верховного Суду повинні також мати стаж професійної діяльності у сфері права не менше трьох років.

3. Судді самостійно здійснюють добір помічників. Помічник судді призначається на посаду та звільняється з посади керівником апарату відповідного суду за поданням судді.

4. За наявності вакантних посад суддів, голова суду може вносити подання про призначення на посаду помічників суддів відповідно до кількості та на час існування таких вакантних посад. Призначення на посаду таких помічників не потребує рішення Ради суддів про збільшення кількості помічників судді.

5. Помічники суддів підзвітні лише відповідному судді.

6. Помічнику судді надається щорічна основна оплачувана відпустка тривалістю 30 календарних днів, якщо законодавством не передбачено інше. За кожний рік на посаді помічника судді після досягнення п'ятирічного стажу державної служби помічнику судді надається один календарний день щорічної додаткової оплачуваної відпустки, але не більш як 15 календарних днів.»

Як спрогнозувати ваші шанси на перемогу в суді? Скористайтеся ІТ-платформою LIGA360. Технології штучного інтелекту проаналізують вашу позовну заяву, щоб ви змогли оцінити перспективність справи й скоригувати аргументи. Деталі за посиланням.

Читайте також:

Адвокатський запит до військової частини: топ-5 запитань з відповідями

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини