Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Насильницьке переміщення українців до рф: термінові дебати заплановано на найближчу чергову сесію ПАРЄ

Реклама

Термінові дебати стосовно українців, які були насильницьки переміщені або переселені до рф або на тимчасово окуповані території, заплановано на найближчу чергову сесію ПАРЄ у квітні цього року.

Про це розповіла народна депутатка «Слуги Народу», член постійної делегації та віцепрезидент ПАРЄ, головуюча на засіданні Комітету ПАРЄ з соціальних питань, здоров'я та сталого розвитку (м. Марракеш) Олена Хоменко.

За її словами, очікується, що у звіті буде порушено низку важливих для України питань щодо насильницьки переміщених українців: ознаки геноциду у діях щодо дітей та спільні зусилля, які має докласти міжнародна спільнота для рятування та повернення цих людей і дітей в Україну.

«Особливої актуальності набуває цей звіт на фоні видачі ордера про арешт путіна та уповноваженої з прав дітей рф, адже все більше світових інституцій переходять до серйозних дій до притягнення до відповідальності росії за її злочини. Ці факти будуть актуалізовані та підкріплені у фінальній резолюції до цього звіту», - розповіла вона.

Нагадаємо, 17 березня судді Міжнародного кримінального суду видали ордери на арешт володимира путіна та уповноваженої з прав дітей Марії Львової-Бєлової (детальніше).

А ви впевнені у зв'язках бізнес-партнерів? Перевірити наявність російського і білоруського сліду компаній допоможе CONTR AGENT у LIGA360. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини