Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КМДА зобов'язали змінити Порядок розміщення реклами на транспорті

25 березня 2010, 13:36
475
0
Реклама

Рішенням Держкомпідприємництва від 23.03.2010 № 52 запропоновано КМДА внести зміни в діючий Порядок розміщення реклами на комунальному транспорті (далі Порядок)з метою приведення його у відповідність з Законами "Про місцеве самоврядування", "Про столицю України - місто-героя Київ", "Про рекламу".

Проведеною Комітетом експертизою було встановлено, що норми Порядку не погоджені з вказаними Законами в частині того, що :

- Головне управління реклами Київради (КМДА) не уповноважено на виконання функцій органу розміщення реклами на комунальному транспорті, і, відповідно, не правомочно брати участь в правовідносинах, регульованих Порядком;

- Київрада не делегувала права власників комунального транспорту м. Києва і не уповноважував спеціальну Комісію при КМДА на узгодження проектів розміщення реклами на транспорті. Тобто вказана Комісія не має права виступати від імені власників комунального транспорту.

Таким чином, Порядком порушуються вимоги статей 6, 8 і 10 Закону про столицю, статті 1 і 18 Закону про рекламу. Рішення Держкомпідприємництва підлягає виконанню в двомісячний термін.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини