Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діють зміни до порядку взаємодії органів ДВС та приватних виконавців з Пенсійним фондом при примусовому виконанні рішень

Реклама

Фахівці Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса) нагадали, що відповідно до вимог чинного законодавства під час виконання рішень виконавець має право на безпосередній доступ, зокрема, до інформації про боржників, їх доходи, у тому числі конфіденційної, яка міститься в державних базах даних і реєстрах, у тому числі електронних.

Зокрема, з метою забезпечення виконавців інформацією про осіб-боржників, які отримують пенсії, та інформації про джерела отримання доходів боржників - фізичних осіб було встановлено порядок взаємодії з Пенсійним фондом України (затверджено наказом Мін'юсту від 07.12.2016 № 3596/5, постановою правління ПФУ від 07.12.2016 № 28-1 «Про затвердження Порядку надання інформації Пенсійним фондом України на запити органів державної виконавчої служби та приватних виконавців» (далі - Порядок)).

Відповідно до Порядку Пенсійний фонд України надає виконавцям при здійсненні виконавчого провадження інформацію про фізичних осіб - боржників, які отримують пенсії, розмір їх пенсій та найменування органу ПФУ, на обліку в якому перебуває боржник, та інформацію про фізичних осіб - боржників, які працюють за трудовими та цивільно-правовими договорами, про їх останнє місце роботи.

Дані відправляються та передаються в електронній формі технічними засобами електронних комунікацій з дотриманням вимог законів «Про електронні документи та електронний документообіг», «Про електронні довірчі послуги», «Про захист інформації в інформаційно-комунікаційних системах».

Наказом Міністерства юстиції від 23.01.2023 № 331/5 «Про внесення зміни до пункту 3 Порядку надання інформації Пенсійним фондом України на запити органів державної виконавчої служби та приватних виконавців» (набрав чинності 7 лютого 2023 року) внесено зміни до Порядку, згідно з якими формат, структура файлів запитів та файлів відповідей, форма журналів обліку запитів та відповідей, регламент обміну інформацією, вимоги захисту інформації, терміни впровадження програмного забезпечення для взаємообміну інформацією наразі визначаються шляхом прийняття спільного рішення, яке оформлюється окремими протоколами, підготовленими відповідно до Порядку, або в договорі про інформаційну взаємодію.

Перевіряєте кандидатів на посади щодо комплаєнс-ризиків та конфлікту інтересів? У LIGA360:Compliance ви можете перевірити наявність фізособи у санкційних списках, розшуку, реєстрі виконавчих проваджень, тощо. Захистіть свій бізнес з LIGA360.

Читайте також:

Які операції підлягають фінмоніторингу та за яких умов

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини