Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд передбачив можливість визначення шкоди та збитків, завданих особистим селянським господарствам

Реклама

Кабінет Міністрів уніс зміни до пункту 2 Порядку визначення шкоди та збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації.

Відповідну постанову № 187 прийнято на урядовому засіданні 3 березня 2023 року.

Мінагрополітики роз'яснило, що таким чином передбачено можливість визначення шкоди та збитків, завданих особистим селянським господарствам та/або фермерським господарствам, що зареєстровані як фізичні особи - підприємці.

Напрями, за якими здійснюється визначення шкоди та збитків, завданих Україні внаслідок збройної агресії Російської Федерації, доповнено новим напрямом, що включає шкоду від каліцтва, тілесного ушкодження, загибелі сільськогосподарських тварин, а також збитки внаслідок знищення чи пошкодження сільськогосподарської техніки та обладнання для агропромислового комплексу.

Основні показники, які підлягатимуть оцінці:

  • втрати внаслідок отримання каліцтва, тілесного ушкодження, загибелі сільськогосподарських тварин, зокрема великої рогатої худоби, свиней, овець, кіз, коней, бджолосімей;

  • збитки внаслідок знищення чи пошкодження сільськогосподарської техніки та обладнання для агропромислового комплексу.

Згідно з документом визначення шкоди та збитків здійснюється відповідно до методики, затвердженої наказом Мінагрополітики за погодженням із Мінреінтеграції та Держпродспоживслужбою.

Відповідальними за визначення шкоди та збитків за наведеним напрямом є обласні, Київська міська держадміністрації (на період воєнного стану - військові адміністрації).

Корпоративне рішення LIGA360 - надійний помічник для аграрного бізнесу. Законодавство та аналітика про земельні відносини під час війни, перевірка партнерів та клієнтів в Україні та Великобританії, моніторинг статусу земельної ділянки. Деталі за посиланням

Читайте також:

Мінагрополітики затвердило Критерії з визначення підприємств, які мають важливе значення для національної економіки в галузі сільського господарства в особливий період

Мінагрополітики роз'яснило новий Порядок бронювання військовозобов'язаних для підприємств агропромислового комплексу

Новий порядок бронювання військовозобов'язаних (інфографіка)

З 31 січня діє новий порядок бронювання військовозобов'язаних

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини