Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Спадщина на тимчасово окупованих територіях: Мінреінтеграції врахує позицію Нотаріальної палати при розробці змін

Реклама

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України надало відповідь на звернення Нотаріальної палати щодо оформлення спадкових прав на майно спадкодавця, останнім місцем проживання якого була тимчасово окупована територія.

«Мінреінтеграції відомо про наявність описаної в листі правової прогалини та про можливі негативні наслідки, пов'язані з відсутністю рішення Кабінету Міністрів України про визнання території тимчасово окупованою в розумінні Закону України «Про забезпечення прав і свобод громадян та правовий режим на тимчасово окупованій території України».

В рамках комплексного підходу до вирішення питань застосування Закону в умовах збройної агресії Російської Федерації, Мінреінтеграції націлене на розроблення найближчим часом проєкту постанови Кабінету Міністрів України, яка має вирішити ряд проблем, зокрема порушених у клопотанні.

Принагідно запевняємо, що позиція Нотаріальної палати України буде врахована при розробці відповідного нормативно-правового акта», - йдеться в листі Міністерства.

Комісія НПУ з аналітично-методичного забезпечення нотаріальної діяльності здійснила Правовий аналіз законодавства щодо оформлення спадкових прав на майно спадкодавця, останнім місцем проживання якого була тимчасово окупована територія України, в аспекті змін, внесених Законом № 2764-IX.

За повідомленням Нотаріальної палати

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

НААУ висловила позицію щодо скасування Господарського кодексу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини