Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держспоживстандарт: КМУ не має права відміняти обов'язкову сертифікацію продукції без волі Комітету

24 березня 2010, 14:57
865
0
Реклама

Держспоживстандарт в листі № 2368-1-4/17 від 17 березня 2010 року роз'яснив порядок застосування розпорядження КМУ № 1689-р .

Вказане розпорядження відміняло ряд пунктів Переліку продукції, належній обов'язковій сертифікації в Україні. Останній затверджений наказом Держспоживстандарту № 28 від 1 лютого 2005 року.

До списку продукції, що не "сертифікується", увійшли: сири сычужные; масло вершкове, маргарини, спреды; масла рослинні харчові в тарі місткістю 10 кг; шоколадні цукерки; консерви соків і напоїв фруктових і овочевих; води мінеральні і питні в герметичній тарі; напої безалкогольні, штучно мінералізовані води і концентрати напоїв (окрім сухих концентратів з натуральної хлібної сировини) з терміном придатності не менше 30 діб, ковбаси напівкопчені, варенокопченые з терміном зберігання не менше 30 діб, сирокопчені і сыровяленые; продукти зі свинини, і м'яса інших тварин сыровяленые і сирокопчені з терміном зберігання не менше 30 діб; консерви м'ясні і мясо-растительные; чай, кава натуральна (у тому числі розчинний); консерви і пресервы рибні, рибно-рослинні, з морепродуктів і ікра, риба і оселедець солоний, риба в'ялена і копчена з терміном придатності понад 30 діб.

Проте, Держспоживстандарт вважає, що перерахована продукція для митного її оформлення все ще повинна сертифікуватися. І так повинно бути аж до моменту прийняття на основі розпорядження КМУ 1689-р відповідного наказу Держспоживстандартомбо тільки він, як національний орган України по сертифікації (а не уряд), відповідно до Декретом КМУ від 10.05.1993 р. "Про стандартизацію і сертифікацію" має право встановлювати, яка продукція сертифікується в обов'язковому порядку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини