Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Примусово вилучене російське майно реалізовуватиметься на електронних аукціонах

Реклама

Примусово вилучені в Україні об'єкти права власності росії та її резидентів реалізовуватимуться на електронних аукціонах відповідно до порядку, що діє відносно продажу об'єктів малої приватизації.

Відповідне рішення ухвалено на засіданні Кабміну 10 лютого 2023 року, інформує Урядовий портал з посиланням на Мінекономіки.

«Активи, примусово вилучені відповідно до Закону «Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності російської федерації та її резидентів» чи стягнуті у підсанкційних осіб згідно із Законом «Про санкції», мають якнайшвидше почати працювати на відновлення нашої держави.

Враховуючи взятий курс на скорочення розміру держави в економіці через масову приватизацію, оптимальний шлях для цього - продаж активів на прозорих електронних аукціонах. Таким чином, держава мінімізує витрати держбюджету на управління цими активами і отримає кошти на відновлення. А майно, придбане інвесторами, надалі працюватиме на економіку країни. Важливо, що ухвалене ... рішення дозволить наповнювати безпосередньо фонд ліквідації наслідків збройної агресії», - роз'яснила Перший віце-прем'єр-міністр - Міністр економіки Юлія Свириденко.

У Мінекономіки нагадали, що на підставі Закону «Про основні засади примусового вилучення в Україні об'єктів права власності російської федерації та її резидентів» Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБОУ щодо вилучення, зокрема:

  • 99,7 % майна ПАТ «Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк»;

  • 100 % майна АТ «Міжнародний Резервний банк», що належать ПАТ «Сбєрбанк росії»;

  • фінансові активи (у вигляді прав вимоги боргу) Держкорпорації розвитку «ВЕБ.рф», ПАТ «Сбєрбанк росії» тощо.

За процедурою, передбаченою Законом «Про санкції», стягнуто на користь держави майно російських олігархів Євтушенкова та Шелокова, екс-президента Януковича, подано позов щодо стягнення активів олігарха Дерипаски тощо.

Упевнись, що контрагент не співпрацює з рф та рб. Шукай детальне досьє компаній у LIGA360. Замов систему прямо зараз.

Читайте також:

Президент підписав Указ про введення санкцій до 200 фізичних осіб

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини