Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін схвалив законопроєкт щодо позбавлення державних нагород підсанкційних осіб

Реклама

Кабмін схвалив законопроєкт, який врегульовує механізм позбавлення державних нагород шляхом застосування відповідної санкції. Про це повідомила прес-служба Мін'юсту.

Зазначається, що на сьогодні в Україні все ще існує правова колізія між нормами Закону «Про санкції» та Закону «Про державні нагороди». Першим з них передбачено, що позбавлення держнагород чи інших форм відзначення є одним із обмежувальних заходів (санкцій), що застосовується за рішенням РНБО України, яке вводяться в дію відповідним Указом Президента України. Другим же законом визначено, що позбавити особу держнагород можна лише у разі засудження нагородженого за тяжкий злочин за поданням суду.

Вказаним законопроєктом пропонується внести зміни до статті 16 Закону «Про державні нагороди», якими передбачено позбавлення державних нагород у разі:

  • застосування до особи відповідної санкції, передбаченої Законом «Про санкції»;

  • вчинення особливо тяжкого злочину.

"Схвалені зміни до законодавства створять законні підстави для позбавлення державних нагород шляхом застосування відповідної санкції та забезпечать вирішення питання щодо позбавлення їх внаслідок дій, які сприяли створенню реальних та/або потенційних загроз національним інтересам, національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України", - йдеться в повідомленні.

А ви впевнені у зв'язках бізнес-партнерів? Перевірити наявність російського і білоруського сліду компаній допоможе CONTR AGENT у LIGA360. Замов сьогодні на вигідних умовах.

Читайте також: Постачальників продуктів викрили на несплаті податків: накладено арешт на кошти у розмірі понад 800 млн грн

Президент підписав Указ про введення санкцій до 200 юросіб на 50 років

Розшукано понад 300 об'єктів та активи на 1,5 млрд грн підсанкційних осіб: АРМА

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини