Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

31 січня оновлено Державний реєстр речових прав на нерухоме майно

Реклама

Державне підприємство «Національні інформаційні системи» поінформувало, що 31 січня 2023 року оновило програмне забезпечення Державного реєстру речових прав на нерухоме майно (ДРРП) у частині виправлення помилки щодо збереження коректного документа типу «Відомості з ДЗК» під час інформаційної взаємодії з Державним земельним кадастром (ДЗК).

Алгоритм дій для отримання коректного документа типу «Відомості з ДЗК» під час реєстрації нової заяви не змінюється: при реєстрації нової заяви в блоці «Об'єкт речових прав» у поле «Кадастровий номер земельної ділянки» слід внести необхідний номер та натиснути кнопку [Отримати відомості з ДЗК], далі документ з коректною інформацією буде автоматично збережено до блоку «Супровідні документи» заяви.

Для того, щоб у вже зареєстрованій заяві, яка містить документ типу «Відомості з ДЗК» з помилковими відомостями, з'явилася коректна інформація про зазначену в заяві земельну ділянку, необхідно виконати операцію редагування заяв:

- у зареєстрованій заяві натиснути кнопку [Виконати дію], обрати операцію «редагування» та зазначити причину редагування. У заяві, яка знаходиться в стані редагування, у блоці «Об'єкт речових прав» повторно отримати інформацію по зазначеному кадастровому номеру земельної ділянки.

Після виконання зазначених вище дій раніше підтягнутий і збережений документ типу «Відомості з ДЗК», що містить помилкову інформацію, буде автоматично замінено на документ з коректною інформацією.

Також поточним оновленням було виправлено помилку, яка виникала при проведенні верифікації РНОКПП та П. І. Б. фізичної особи шляхом інформаційної взаємодії з Державною податковою службою України.

Окрім того, було внесено зміни до блоку «Об'єкт речових прав», а саме:

- поле «Тип ОНМ» було перейменовано в «Об'єкт речових прав»;

- перелік значень, що містились в цьому полі, було розширено. Відтепер на вибір доступні такі значення:

  • земельна ділянка

  • закінчений будівництвом об'єкт

  • об'єкт будівництва

  • майбутній об'єкт нерухомості.

При виборі одного із значень «закінчений будівництвом об'єкт», «об'єкт будівництва» або «майбутній об'єкт нерухомості» обов'язковим для заповнення стає поле «Тип об'єкта».

Фахівці ДП «НАІС» звернули увагу, що після будь-яких оновлень системи користувачам необхідно обов'язково здійснювати очистку історії пошуків браузера (кеш).

LIGA360 - перше рішення для автоматизації legal research на українському ринку. Миттєвий аналіз мільйонів законодавчих актів та судових справ для формування найефективніших правових позицій. Замов прямо сьогодні.

Читайте також:

Нотаріальні дії щодо цінного майна в умовах війни: оновлено перелік уповноважених нотаріусів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини