Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ІТ

У системі «Трембіта» фіксуватимуть, хто і коли переглядав персональні дані українців

Реклама

17 січня Кабмін уніс зміни до своєї постанови від 8 вересня 2016 року № 606 «Деякі питання електронної взаємодії електронних інформаційних ресурсів».

Зокрема, затверджено Положення про систему електронної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів, яким визначаються загальні засади функціонування системи «Трембіта», її функції та принципи роботи, суб'єктний склад, держатель і адміністратор системи «Трембіта» та їхні повноваження, а також учасники системи «Трембіта», оператори та суб'єкти інформаційної взаємодії та їхні повноваження. Також затверджено Порядок підключення до системи електронної інформаційної взаємодії державних електронних інформаційних ресурсів та Порядок електронної (технічної та інформаційної) взаємодії.

Про це повідомив Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді.

Мінцифри зазначило, що ухвалена постанова визначає новий порядок взаємодії між державними реєстрами у системі «Трембіта» та підключення до неї.

У міністерстві пояснили, що невдовзі у «Трембіті» фіксуватиметься кожен випадок, коли хтось переглядав особисті дані українців. А в подальшому ви зможете отримувати сповіщення в Дії, якщо хтось робив запит про ваші персональні дані. Наразі команда Мінцифри за підтримки міжнародних партнерів працює над технічною реалізацією відповідних законодавчих норм.

Через систему «Трембіта» відбувається обмін даними між реєстрами. Це дає змогу людям і бізнесу отримувати більшість державних послуг онлайн, а не ходити з довідками до держорганів, адже вся необхідна інформація вже міститься в реєстрах.

Мінцифри нагадало, що система «Трембіта» функціонує з 2020 року та дає змогу органам влади отримувати дані з державних реєстрів завдяки побудові електронних взаємодій. Наприклад, саме завдяки «Трембіті» отримують дані з реєстрів, які відображаються у цифрових документах в Дії.

Не крокуй із зав'язаними очима в конкурентному бізнес-середовищі. LIGA360 аналізує медіа, законодавче поле й надійність контрагентів, щоб компанії завжди ухвалювали інформовані рішення. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

З 11 січня 2023 року діє оновлений порядок блокування реєстрації податкових накладних

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини