Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомпідприємництва: втрату оригіналів статутних документів необхідно підтверджувати довідкою з міліції

19 березня 2010, 14:54
476
0
Реклама

Держкомпідприємництва роз'яснив застосування деяких положень Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з протидії протиправному поглинанню і захопленню підприємств"яким були внесені зміни в Закон "Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців".

Зокрема Держкомпідприємництва (далі - Комітет) уточнює, що згідно з новим порядком держреєстрації (внесення змін до відомостей про юрособу) підпис посадового особи-заявника обов'язково повинен скріплюватися друком при подачі документів для проведення яких-небудь реєстраційних дій (зміни даних про юрособу). При цьому Комітет звертає увагу на те, що при втраті друку вищезгаданий підпис має бути засвідчений нотаріально (ця вимога не поширюється тільки на реєстраційні картки, що представляються для проведення держреєстрації юрособи, створеної шляхом установи нової юрособи і в результаті реорганізації). У разі втрати Свідоцтва про держреєстрацію, необхідно узяти у органах МВС довідку про реєстрацію заяви про втрату оригіналу свідчення. Так, як форми таких довідок законодавством не встановлені, органи МВС зобов'язані їх видавати за формою встановленої правилами діловодства МВС. Комітет також звернув увагу на те, що в якості документів, що підтверджують зміну керівника юрособи і інших осіб, що мають право на так би мовити бездоверительное представлення інтересів юрособи, можуть тепер виступати накази або розпорядження власника про прийом на роботу або протокол органу управління. Якщо ж документи будуть надані особою без відповідних на те повноважень або, приміром, у разі неповної їх подачі, державний реєстратор не зможе внести зміни у відомості про юрособу.

Вищезгадані зміни до Закону про держреєстрацію юрособ і фізосіб підприємців набули чинності 17 березня. у відмінності від інших положень Закону Про внесення змін до деяких законодавчих актів України з протидії протиправному поглинанню і захопленню підприємств, що набули чинності ще 16 січня 2009 року.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини