Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада підтримала зміни до КПК щодо захисту інтересів дитини у разі затримання або тримання під вартою її батьків

Реклама

12 січня 2023 року Верховна Рада прийняла в другому читанні та в цілому як закон проект Закону № 3603 «Про внесення змін до Кримінального процесуального кодексу України щодо захисту прав та інтересів дитини у разі затримання або тримання під вартою її батьків».

Законом вносяться зміни до Кримінального процесуального кодексу України, якими регламентується порядок здійснення відповідних заходів, спрямованих на захист прав та законних інтересів дитини у разі затримання її батьків чи інших законних представників або застосування до них запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, примусових заходів медичного характеру, тимчасового арешту тощо (зміни до ст. ст. 191, 194, 213, 508, 583 цього Кодексу).

Зокрема, встановлюється обов'язок інформування підрозділу органів Національної поліції та органу опіки та піклування за місцем перебування такої дитини про факт залишення дитини без батьківського піклування та необхідність вжиття невідкладних заходів щодо тимчасового влаштування дитини.

Закон набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

За повідомленням пресслужби Апарату Верховної Ради

Адвокати з сімейних справ вивчають актуальні ситуації щодо розлучення, поділу майна, ухилення від сплати аліментів з ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Також система містить повну базу українського законодавства з експертними коментарями. Придбайте ІПС ЛІГА:ЗАКОН за посиланням.

Читайте також:

Голова Верховної Ради України поінформував про підсумки пленарного засідання 12 січня

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини