Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

7 січня набрали чинності зміни до Типового договору оренди захисних споруд цивільного захисту

Реклама

Кабмін уніс зміни до Типового договору оренди захисних споруд цивільного захисту.

Відповідна урядова постанова від 6 січня 2023 року № 20 набрала чинності 7 січня.

Прийнятим документом виключено абзац другий пункту 37 Типового договору, який передбачав, що договір розривається у разі, зокрема, введення в Україні або в окремих її місцевостях режимів воєнного, надзвичайного стану, встановлення для єдиної державної системи цивільного захисту у повному обсязі або окремих її територіальних підсистем режиму надзвичайної ситуації, початку особливого періоду.

Типовий договір доповнено пунктом 37-1, відповідно до якого договір розривається в односторонньому порядку в разі:

  • невиконання орендарем вимог, визначених Кодексом цивільного захисту України, щодо приведення в готовність захисних споруд, що перебувають у державній або комунальній власності, до прийому населення в разі приведення єдиної державної системи цивільного захисту, її складових у режим підвищеної готовності, виникнення надзвичайної ситуації, введення надзвичайного стану та в особливий період;

  • відмови орендаря від звільнення на вимогу орендодавця захисної споруди (її частини), що перебуває в державній або комунальній власності, від майна третіх осіб у разі настання випадків, передбачених абзацом третім цього пункту.

Підготувати шаблон договору - просто як ніколи. CONTRACTUM у LIGA360 надає гнучкі можливості редагування, а також готові шаблони договорів англійською та українською мовами. Створюйте власні договори «з нуля» або використовуйте шаблони LIGA ZAKON за основу. Деталі за посиланням.

Читайте також:

Особливості договору купівлі-продажу майбутнього об'єкта нерухомості

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини