Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Особливості обкладення ПДВ операцій з продажу ж/д квитків через інтернет і посередників розглянула ДПАУ

Реклама

ДПАУ розглянула питання обкладення ПДВ операцій з продажу ж/д квитків через інтернет і інші канали самообслуговування (поштові відправлення, мережі автостанцій і інші СПД, які планують здійснювати прийом замовлень на продаж же/д квитків), і розповіла, як слід складати податкові накладні по ПДВ як "Укрзалізниці", так і таким посередниками.

Посередники, що здійснюють прийом замовлень на продаж же/д квитків, повинні визначати свої податкові зобов'язання і податковий кредит без урахування вартості проїзного документуотриманого від замовника квитка. Податкова накладна, що виписується такими СПД повинна включати тільки вартість послуг, наданих особі, що замовила ж/д квиток.

Що ж до податкових зобов'язань "Укрзалізниці", то слід враховувати, що факт оплати пасажиром замовлення на продаж квитка через інтернет або інші канали самообслуговування, являється для неї перший подієюна дату якого її підрозділами мають бути визначені податкові зобов'язання згідно п. 7.3 Закону про ПДВ. При цьому не має значення, де і ким було прийнято замовлення на оформлення квитків, де і ким ці квитки були роздруковані.

Такий стан справ відносно посередників обумовлюється тим, що при прийомі замовлення на продаж же/д квитків вони отримують кошти в рахунок плати як за такі квитків, так і надання послуг з їх замовлення. При цьому при здійсненні операцій за замовленням квитків полягають тільки агентські (субагентські) договори на прийом платежів з банком, а не з управліннями "Укрзалізниці". А вже потім банки перераховують засоби на рахунки відповідних підрозділів "Укрзалізниці".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини