Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінюст роз'яснив особливості укладення і виконання спадкового договору

18 березня 2010, 16:36
857
0
Реклама

На офіційному сайті Мінюсту опубліковані роз'яснення відносно укладення і виконання спадкового договорупередбаченого Главою 90 Книг 6 ГК.

Зокрема відзначається, що інститут спадкового договорухоча і віднесений до спадкового права, спадкоємством не єоскільки спадкоємство, згідно ст. 1217 ГК здійснюється по заповіту або згідно із законом. Тобто до спадкового договору повинні застосовуватися положення зобов'язального права (Книга 5 ГК). Одним з підтверджень цьому являється вимога абз. 2 п. 233 Інструкції про порядок здійснення нотаріальних дій нотаріусамипро те, що спадкові договори, предметом яких є нерухомість, завіряються нотаріусом з дотриманням загальних правил завірення договорів відчуження. Крім того, відмічає Мінюст, спадковий договір може бути визнаний недійсним на підставах, вказаних в Главі 16 ГК.

Виходячи з п. 28 роз'яснень, даних Пленумом ВСУ про судову практику у справах про спадкоємствоособливістю сторін спадкового договору є те, що відчужувачем і набувачем за таким договором може бути особа з неповною або обмеженою цивільною дієздатністю.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини