Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держкомпідприємництва роз'яснив правила застосування антирейдерського закону

18 березня 2010, 15:05
646
2
Реклама

На офіційному сайті Держкомпідприємництва опубліковано лист, що роз'яснює правила застосування норм п. 4 розділи 1 Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України про протидію протиправному поглинанню і захопленню підприємств"яким вносяться зміни в Закон "Про державну реєстрацію юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців" (далі Закон про реєстрацію). Ці зміни діють з 17 березня.

Зокрема роз'яснено, що при подачі заяви про втрату (заміні) документів держреєстраторові у разі втрати друку підпис посадового особи-заявника має бути завірений нотаріально (ст. 8 Закону про реєстрацію). При цьому Комітет звертає увагу, що дія норми не поширюється на реєстрацію знову створеної юридичної особи, або при реорганізації, оскільки відсутність в даному випадку друк не викликано її втратою.

Також роз'яснено, що у разі відновлення втрачених статутних документів має бути подана довідка з органів внутрішніх справ (ст. 9 Закону про реєстрацію). Оскільки форма такої довідки не встановлена, довідка має бути складена за загальними правилами діловодстваприйнятим в органах внутрішніх справ. Крім того, дані рекомендації про виконання інших норм Закону про реєстрацію, зокрема відносно внесення змін, пов'язаних зі зміною керівництва, і необхідністю у зв'язку з цим подавати копію рішення уповноваженого органу правління юрособи, і інше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини