Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Положення про ревізійну комісію не підлягає держреєстрації

18 березня 2010, 13:14
1163
0
Реклама

Держкомітет з питань регуляторної політики і підприємництва в листі № 1201 розглянув питання повноважень і діяльності ревізійній комісії ТОВ.

На думку Комітету, оскільки визначення форм контролю за діяльністю виконавчого органу ТОВ, так само, як і створення і визначення повноважень контрольного органу відносяться до компетенції загальних зборів ТОВ (ст. 59 Закону "Про господарські суспільства")останнє може приймати спеціальний локальний акт про контрольний орган - Положення про ревізійну комісію. У нім можна передбачити порядок прийняття комісією рішень.

Закону це не суперечить, хоча статтею 146 ГК і передбачена вказівка в статуті юридичної особи відомостей про порядок створення ревізійної комісії, кількість і повноваження її членів і тому подібне. Згадане положення не є засновницьким документом і тому держреєстрації не підлягає.

Комітет підкреслив також у своєму роз'ясненні, що відповідно до ст. 63 Закони і враховуючи, що контроль ревізійною комісією за обліком, звітністю підприємства і перевірки бухгалтерської документації можуть здійснюватися постійно впродовж року, ревізійна комісія може ставити питання про скликання позачергових загальних зборів ТОВ при виникненні загрози істотним інтересам суспільства або виявленні зловживання посадовцями суспільства.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини