Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Розблоковано приватизацію підприємств під податковою заставою: Закон набрав чинності

Реклама

Володимир Зеленський підписав Закон № 2719-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких інших законів України щодо приватизації державного і комунального майна, яке перебуває у податковій заставі, та забезпечення адміністрування погашення податкового боргу», що розблоковує можливість приватизації державного та комунального майна, яке перебуває у податковій заставі.

Законодавчий акт набрав чинності з дня, наступного за днем його опублікування (24 листопада 2022 року).

Фонд державного майна повідомив, що до нововведень Закону, зокрема, належить і стаття про погашення новим власником податкового боргу такого підприємства: згідно з умовами приватизації покупець буде зобов'язаний погасити його у повному обсязі протягом 6 місяців. Сукупно борги цих підприємств складають понад 300 млн грн.

Документом, серед іншого, передбачено зміни до Закону «Про нотаріат», згідно з якими наявність заборони відчуження або накладеного виконавцем у процесі виконавчого провадження арешту державного або комунального майна, крім арешту, накладеного у кримінальному провадженні, відсутність згоди кредитора на продаж державного або комунального майна, що перебуває в заставі (іпотеці), а також відсутність згоди контролюючого органу на відчуження майна, яке перебуває в податковій заставі, у випадку, передбаченому пунктом 92.4 статті 92 Податкового кодексу, не є підставою для відмови в нотаріальному посвідченні договору купівлі-продажу, що укладається у процесі приватизації єдиного майнового комплексу державного або комунального підприємства, до складу якого входить таке майно. При цьому згода кредитора на укладення такого договору не вимагається.

Увага! Акційні ціни на рішення LIGA360 продовжено до 25 листопада. Поспішіть замовити рішення "Преміум" для юристів та адвокатів зі знижкою 50%. Деталі за посиланням.

Читайте також:

ІТ-галузь під час війни: Дія.City, оподаткування, ФОП, робота за кордоном

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини