Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Контролювати формування цін і тарифів, що підлягають держрегулюванню, будуть два держоргани

15 березня 2010, 14:55
532
0
Реклама

Кабінет Міністрів уповноважив Мінекономіки і МинЖКХ контролювати формування цін і тарифів, що підлягають держрегулюванню. Про це йде мова в постанові Кабміну № 255прийнятому урядом 10 березня.

Зокрема документом було доповнено додаток до постанови "Про затвердження критеріїв, по яких оцінюється міра ризику від здійснення господарської діяльності і визначається періодичність проведення планових заходів, пов'язаних з державним наглядом (контролем) за дотриманням порядку формування, встановлення і застосування цін (тарифів)" . Згідно з документом тепер на Мінекономіки покладені функції контролю за дотриманням порядку формування, встановлення і застосування цін і тарифів, а на МинЖКХ - функції контролю за порядком встановлення цін і тарифів. Відповідно ці два органи і здійснюватимуть контроль за усіма цінами і тарифами, що підлягають держрегулюванню, які встановлюють суб'єкти господарності. Відповідно вони отримали право здійснювати планові і позапланові перевірки на підприємствах, організаціях і установах, ціни і тарифи на послуги і товари яких підлягає держрегулюванню.

Нагадаємо, що попередньою (на сьогодні діючою) редакцією постанови про затвердження критеріїв, органи, що здійснюють держконтроль за дотриманням порядку формування, встановлення і застосування цін і тарифів, визначені не були.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини