Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Минагрополитики: Україні потрібний єдиний реєстр сертифікатів відповідності послуг зі зберігання зерна

15 березня 2010, 09:00
918
0
Реклама

Створити в Україні єдиний реєстр сертифікатів відповідності послуг зі зберігання зерна і продуктів його переробки, який у свою чергу дозволить впровадити електронний сертифікат якості, запропонувало Минагрополитики в проекті закону "Про внесення змін до Закон України "Про зерно і ринок зерна в Україні""обнародуваному на офіційному сайті Міністерства.

Інформація про суб'єктів, які надають послуги зі зберігання зерна має бути доступна і прозора, вважають в Минагрополитики. З цією метою Міністерство пропонує створити в Україні єдиний реєстр сертифікатів відповідності послуг зі зберігання зерна і продуктів його переробки в який буде включена уся інформація про зерносховища. Безумовним плюсом впровадження єдиного реєстру буде створення електронного варіанту сертифікату якостінеобхідного для перевезення зерна і продуктів його переробки в цілому по країні. Крім того, Минагрополитики пропонує розширити поняття самого зернового складу. Таким пропонується рахувати не лише юрособу, яка володіє зерносховищем, але і юрособу у якого це зерносховище знаходитися в оренді. Також проектом документу пропонується виключити з переліку зерна, при експорті якого потрібно сертифікат якості, зерно, використовуване для цілей насінництва.

До речі, раніше Міністерство запропонувало затвердити порядок проведення конкурсу за визначенням державного агента по забезпеченню експорту і імпорту зерна і продуктів його переробки по міжнародних договорах. Детальніше про це в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Минагрополитики вже знає, як вибиратимуть Агента по забезпеченню експорту і імпорту зерна".

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини