Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Світові стандарти нагляду за кредитними спілками незабаром діятимуть і в Україні

13 березня 2010, 16:07
601
0
Реклама

Госфинуслуг (далі - Комісія) розробила концепцію впровадження в Україні пруденциального нагляду за небанківськими фінустановами і програму його розвитку. Відповідний проект Концепції і Програми був обнародуваний на офіційному сайті Комісії.

Зокрема Концепцією пропонується впровадити в Україні пруденциальный нагляд за страховими компаніямиа саме систему стандартів "Solvency II". Для пенсійних фондів передбачається впровадження рекомендацій Міжнародної асоціації органів нагляду за недержавними пенсійними фондами (IOPS), для кредитних спілок - рекомендацій Міжнародної асоціації кредитних спілок (WOCCU). Згідно з документом вищезгадані системи впроваджуватимуться у декілька етапів. На першому, підготовчому етапі буде здійснений перехід на міжнародні стандарти фінансової звітності (МСФО). При цьому, буде впроваджена національна система підготовки актуаріїв, посилена відповідальність аудиторівстворена комплексна інформаційна система Госфинуслуг. На другому, основному етапі, планується встановити нормативи достатності капіталу і якості активів на підставі системи стандартів Solvency II, впровадити тести раннього попередження, створити базу даних риск-профилей страхових компаній у комплексній інформаційній системі Госфинуслуг і встановити вимоги до бізнес-планів страховиків, необхідних при ліцензуванні їх діяльності.

Раніше Кабінет Міністрів України ствердив Концепцію захисту прав споживачів небанківських фінансових послуг Україниспрямовану на посилення захисту прав споживачів финуслуг. Детальніше про це в матеріалі ЛІГА :ЗАКОН "Кабмін приступає до реформ на ринку небанківських финуслуг". До речі, пруденциальный нагляд - процес, за допомогою якого контролюючий орган стежить за дотриманням правил регулювання, а у разі небезпеки банкрутства фінансового інституту намагається вжити заходи по виправленню ситуації.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини