Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

АТ і іншим клієнтам банків уточнили порядок обслуговування їх рахунків

13 березня 2010, 12:18
1077
0
Реклама

Набули чинності зміни у Інструкцію про порядок відкриття, використання і закриття рахунків в національній і іноземних валютахпокликані полегшити порядок відкриття і обслуговування банківських рахунків в Україні. Про це сьогодні заявила прес-служба Національного банку. В першу чергу, зміни зачеплять інтереси відкритих і закритих акціонерних товариств, яким належить змінити своє найменування на публічне або приватне АТ : документом врегульований порядок подальшого функціонування їх рахунків.

Так, у разі зміни їх найменування без застосування процедури припинення юрособи закриття їх поточних рахунків не проводиться. Такі АТ впродовж 3 місяців з дня отримання нового свідоцтва про держреєстрацію повинні будуть подати у банк новий пакет документів для відкриття поточного рахунку.

Крім того, Нацбанк уточнив наслідки зміни найменування банку, не пов'язаного з його реорганізацією, а також у разі перейменування банку при його реорганізації шляхом перетворення. У цих випадках, уточнює НБУ зміни рахунків клієнтів не здійснюються. Одночасно з цим банк:

- своєчасно інформує усіх клієнтів про зміни у своєму найменуванні;

- не займається новим юридичним оформленням рахунків.

Внесеними змінами, окрім іншого, полегшений порядок відкриття банківських рахунків в національній валюті типу "Н" (для іноземних представництв). Для відкриття такого рахунку необхідно буде подати:

- копію свідоцтва МЗС про акредитацію офіційного представництва на території України,

- картку із зразками підписів і відбиток друку.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини