Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Паспорт громадян України у формі книжечки пропонують вести виключно державною мовою

Реклама

6 жовтня народна депутатка Анастасія Ляшенко зареєструвала у Верховній Раді законопроєкт № 8106 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо забезпечення використання державної мови в паспортах громадян України, які видані у формі книжечки)».

Головним комітетом визначено Комітет Верховної Ради з питань гуманітарної та інформаційної політики.

Завданням законопроєкту визначено забезпечити ведення паспорта громадянина України, виданого у формі книжечки, виключно державною мовою.

Проєктом Закону запропоновано в статті 8 Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної» визначити, що всі записи в паспорті громадянина України, виданого у формі книжечки, здійснюються лише державною мовою.

В абзаці першому пункту четвертого Постанови ВРУ «Про затвердження положень про паспорт громадянина України та про паспорт громадянина України для виїзду за кордон» встановити, що мова паспорта громадянина України визначається відповідно до статті 8 Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної». Запис прізвища, імені та по батькові здійснюється відповідно до статті 40 Закону «Про забезпечення функціонування української мови як державної».

Окрім цього, на Кабмін, у місячний строк з дня набрання чинності цим Законом (у разі його прийняття), покладається обов'язок привести свої нормативно-правові акти у відповідність до нього, а також забезпечити приведення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність до цього Закону.

До Дня юриста виведи свою роботу на новий рівень! Придбай два професійні рішення LIGA360, а третє отримай у подарунок. Інструменти legal research, контролю юридичних ризиків та автоматизації рутинних завдань. Пропозиція діє до 31 жовтня.

Читайте також:

Банкам дозволили брати у заставу недобудоване житло

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини