Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для інвестиційно-інноваційної діяльності хочуть встановити податкові пільги

10 березня 2010, 15:00
845
0
Реклама

Верховна Рада прийняла в першому читанні законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (відносно активізації інвестиційно-інноваційної діяльності)"яким пропонується внести зміни Закони "Про оподаткування прибутку підприємств" і "Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами і державними цільовими фондами".

Зокрема, пропонується встановити ставку податку на прибути 20 % для об'єкту оподаткування, інвестованого в звітному періоді на придбання нових основних фондів груп 2 і 3 (окрім легкових автомобілів) і об'єктів нематеріальних активів у вигляді прав на об'єкти промислової власності, які надалі використовуються в господарській діяльності платника податків не менше трьох років. Крім того вводиться термін "інвестиційно-інноваційний податковий кредит" (замість терміну, що існував раніше, "інвестиційний податковий кредит")а також визначаються правила користування таким податковим кредитом. Інвестиційно-інноваційний податковий кредит надається на термін виконання інвестиційного (інноваційного) проекту, але не більше ніж на три роки.

Удосконалення норм податкового законодавства, пропоноване законопроектом, переслідує мету стимулювання інвестиційно-інноваційної діяльності суб'єктів господарювання.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини