Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Металургійна галузь поступово виходить з кризи

9 березня 2010, 16:34
308
0
Реклама

На нараді з питань перспектив розвитку вітчизняної металургійної промисловості, що пройшло 9 березня, Міністр економіки Богдан Данилишин привів дані, що свідчать про ріст обсягів металургійного виробництва. Так, ріст виробництва в цій галузі в жовтні 2009 року склав 16,2 %, в листопаді 2009 - 47,6 %, в грудні 2009 - 27,3 %, в січні 2010 - 26,6 % відносно відповідного місяця попереднього року.

Враховуючи те, що металургійна галузь є орієнтованою на експорт, на неї позитивно вплинув ріст світового попиту на металопродукцію, що дозволив збільшити об'єми вітчизняного експорту. При цьому негативним чинникомщо впливає на конкурентоспроможність української металургії, являється висока собівартість. На формування собівартості істотний вплив чинять транспортні витрати, зокрема, висока вартість перевалки продукції у вітчизняних портах унаслідок невпорядкованості портових тарифів і зборів.

Крім того, як відмітив Міністр, як і раніше залишається низьким внутрішній попит на металургійну продукцію, зокрема у будівництві і машинобудуванні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини