Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оновлено форму єдиної звітності з ПДФО, військового збору та єдиного внеску: ДПС

Реклама

Мінфін наказом від 4 липня 2022 року № 189 (далі - Наказ № 189) уніс зміни до наказу від 13 січня 2015 року № 4, яким затверджено форму Податкового розрахунку сум доходу, нарахованого (сплаченого) на користь платників податків - фізичних осіб, і сум утриманого з них податку, а також сум нарахованого єдиного внеску і порядку його заповнення та подання податковими агентами.

Наказ № 189 набрав чинності 9 серпня 2022 року, звертають увагу фахівці Головного управління ДПС у Дніпропетровській області.

Змінами запроваджено відображення середнього заробітку працівників, яких було мобілізовано з 24 лютого 2022 року та які не отримували доходи у вигляді грошового забезпечення.

Зокрема, у табличній частині «єдиної» звітності з'явилися нові рядки:

  • в новому рядку 1.6 зазначається сума нарахованої заробітної плати за працівників, призваних під час мобілізації на військову службу до Збройних Сил України, які не отримували доходи у вигляді грошового забезпечення у період мобілізації;

  • у новому рядку 3.7 відображається сума єдиного внеску, нарахованого фізичними особами - підприємцями - «спрощенцями» другої - третьої груп та юридичними особами - «спрощенцями» третьої групи на суми зарплати працівникам, яких було призвано під час мобілізації на військову службу до Збройних Сил України, які не отримували доходів у вигляді грошового забезпечення у період мобілізації.

Також до розділу ІІ додатка 4 ДФ додано рядки для відображення доходів від продажу сільськогосподарської продукції.

Наказ № 189 опубліковано в офіційному виданні «Офіційний вісник України» від 09.08.2022 № 61.

Зручний облік доходів і витрат для ФОП - у сервісі Liga:REPORT. Оберіть книгу для спрощеної або загальної системи оподаткування та ведіть облік згідно з актуальними вимогами. Експортуйте в один клік у форматі Excel чи PDF. Спробуйте легкозвітність Liga:REPORT прямо сьогодні.

Читайте також:

Бізнес звільнено від відповідальності за несвоєчасне оприлюднення фінансової звітності: Закон опубліковано

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини