Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Об'єм використаного споживачем природного газу визначатиметься по-новому

Реклама

Уряд внесло зміни у Правила надання населенню послуг з газопостачання. Цими змінами, зокрема, міняється порядок визначення об'єму використаного споживачем природного газу.

Визначення річного об'єму газу проводитиметься шляхом підсумовування об'єму використаного газу згідно з показниками лічильника з початку попереднього року до зняття показників лічильника в грудні попереднього року, і розрахункового об'єму використання газу в грудні. Останній розраховуватиметься як різниця між контрольними зніманнями показань лічильника в січні поточного року і грудні попереднього року, помножена на кількість днів, не врахованих до 1 січня поточного року, і розділена на кількість днів між вказаними контрольними зніманнями показників лічильника. За аналогічною схемою проводитиметься і визначення об'ємів газу за півріччя.

Крім того, цими ж змінами було встановлено, що договір між газопостачальником і споживачем має бути підписаний впродовж 14 днів з дати отримання відповідної заяви від споживача. Крім того, новий договір про газопоставку віднині повинен підписуватися при зміні власника об'єкту споживача.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини