Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Об'єм використаного споживачем природного газу визначатиметься по-новому

Реклама

Уряд внесло зміни у Правила надання населенню послуг з газопостачання. Цими змінами, зокрема, міняється порядок визначення об'єму використаного споживачем природного газу.

Визначення річного об'єму газу проводитиметься шляхом підсумовування об'єму використаного газу згідно з показниками лічильника з початку попереднього року до зняття показників лічильника в грудні попереднього року, і розрахункового об'єму використання газу в грудні. Останній розраховуватиметься як різниця між контрольними зніманнями показань лічильника в січні поточного року і грудні попереднього року, помножена на кількість днів, не врахованих до 1 січня поточного року, і розділена на кількість днів між вказаними контрольними зніманнями показників лічильника. За аналогічною схемою проводитиметься і визначення об'ємів газу за півріччя.

Крім того, цими ж змінами було встановлено, що договір між газопостачальником і споживачем має бути підписаний впродовж 14 днів з дати отримання відповідної заяви від споживача. Крім того, новий договір про газопоставку віднині повинен підписуватися при зміні власника об'єкту споживача.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини