Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пропонується ввести карну відповідальність за порушення правил утримання домашніх тварин

3 березня 2010, 13:28
1871
8
Реклама

У Верховній Раді зареєстрований законопроект № 6132 про внесення змін до УК, КоАП і Закон "Про захист тварин від жорстокого поводження" відносно відповідальності при утриманні домашніх тварин, а також деяких інших питань.

Пропонується ввести карну відповідальність хазяїв собак і інших домашніх тварин за порушення правил змісту таких тварин, що викликає смерть одного або декількох чоловік, спричинення тяжких або середній тяжкості тілесних ушкоджень. Крім того, пропонується ввести адміністративну відповідальність за порушення вимог по обов'язковому страхуванню відповідальності власників собак, а також посилити відповідальність за порушення правил змісту собак і котів (ст. 154 КоАП). У Закон "Про захист тварин від жорстокого поводження" пропонується, зокрема, внести норми:

- замкнете супроводи потенційно небезпечних собак і собак, які визнані небезпечними, особам до 16 років, психічно хворим або фізично не здатним управляти тваринам;

- замкнете приводити собак (окрім собак-поводирів) в приміщення магазинів і кафе, об'єктів громадського харчування, установ охорони здоров'я і тому подібне;

- забороні вигулу собак без поводка і особистого номера на нашийнику. При цьому собаки бійцівських і службових порід мають бути в наморднику і на короткому (не довше 0,7 метра) поводку.

Необхідність внесення змін до законодавства відносно утримання домашніх тварин викликана тим, що згідно із статистикою Мінохоронздоров'я 70 % звернень громадян у зв'язку з нападами собак торкається собак зі встановленими хазяями і тільки 30% - бездомних тварин.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини