Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ухвалено зміни до Митного кодексу для спрощення процесу декларування товарів

Реклама

27 липня Верховна Рада прийняла Закон (проект № 4517) «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо врегулювання процедури складання митних декларацій на товари, які класифікуються у межах однієї товарної позиції згідно з УКТ ЗЕД, відповідно до Митного кодексу Європейського Союзу».

Деталі прийнятого документа повідомляє Міністерство фінансів.

Мінфін повідомляє, що прийняті зміни до Митного кодексу спрощують для бізнесу процес декларування товарів, а саме: буде надано можливість групувати товари зі схожими характеристиками під одним кодом і наводити їх повний опис в одній графі митної декларації.

На відміну від існуючих до сьогодні у Митному кодексі норм, які не працювали належним чином, Законом імплементуються європейські правила - групувати товари лише зі схожими характеристиками (у межах однієї товарної позиції УКТ ЗЕД).

Зокрема, статтю 267 Митного кодексу викладено в новій редакції, а також доповнено статтю 280 такими нормами:

  • за бажанням декларантів дозволяється спрощене декларування партії товарів, які класифікуються в різних товарних підпозиціях згідно з УКТ ЗЕД, за одним класифікаційним кодом за умови, що цьому коду відповідає найбільша ставка мита у межах однієї товарної позиції УКТ ЗЕД;

  • таке спрощене декларування буде поширюватись і на експорт;

  • для цілей застосування цієї норми відбуватиметься перерахунок специфічної ставки мита в адвалорну для справляння мита за найбільшою ставкою.

За повідомленням Урядового порталу.

Єдине середовище LIGA360 для роботи антикризової команди. Керівники, юристи, hr-фахівці, бухгалтери й спеціалісти з безпеки - усі ключові ролі компанії отримують інформацію синхронно й спільно ухвалюють рішення. Спробуйте до кінця місяця на вигідних умовах.

Читайте також:

Пленарне засідання Верховної Ради 27 липня: прийнято 12 законів, 5 постанов і за основу 7 законопроектів

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини