Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк уточнив валютне регулювання: банки зможуть продавати більше іноземної валюти

Реклама

З 27 липня 2022 року Нацбанк дозволив банкам продавати в готівковому сегменті валютного ринку половину від купленої в громадян з 13 квітня 2022 року безготівкової валюти додатково до продажу придбаної з цієї ж дати готівкової валюти.

Відповідна постанова Правління НБУ від 26 липня 2022 року № 159 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 24 лютого 2022 року № 18" набирає чинності з 27 липня.

Регулятор пояснив, що таке рішення має збільшити пропозицію в готівковому сегменті валютного ринку і зрештою позначитися на послабленні девальваційного тиску. Водночас додатковий тиск на міжнародні резерви НБУ внаслідок використання банками цього дозволу буде помірним і контрольованим.

Довідково: НБУ з 14 квітня 2022 року дозволив банкам продавати готівкову іноземну валюту населенню. Водночас регулятор передбачив, що банки можуть здійснювати продаж готівкової валюти клієнтам у межах різниці між загальними обсягами купленої ним готівкової іноземної валюти та проданої. Роз'яснено, що це було необхідно для запобігання додатковому тиску на валютні резерви в умовах значного переважання попиту над пропозицією в безготівковому сегменті валютного ринку та реалізації відкладеного попиту з боку громадян.

За матеріалами Національного банку

Миттєво аналізуй законодавство та виявляй найважливіше! Відтепер у LIGA360:Юрист результати пошуку доступні у візуальному форматі. Діаграми можна змінювати за багатьма критеріями: статусом документів, видавниками, категоріями та ін. Замов доступ за посиланням.

Читайте також:

Нацбанк змінив рівень фіксованого офіційного курсу гривні до долара США: що це означає

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини