Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діють зміни до Переліку видів господарської діяльності, які не можуть провадитись на підставі декларації

Реклама

Уряд прийняв постанову № 778 «Про внесення змін до постанови Кабінету Міністрів України від 18 березня 2022 р. № 314», якою:

1. Доповнив перелік видів господарської діяльності, які не можуть провадитися на підставі подання декларації, видами господарської діяльності у сферах:

  • медичної практики;

  • виробництва і обігу лікарських засобів;

  • ринків капіталу;

  • енергетики, тепло/водо/газопостачання, що ліцензуються НКРЕКП;

  • спеціальних технічних засобів для зняття інформації з каналів зв'язку;

  • зони відчуження та безумовного (обов'язкового) відселення;

  • ввезення/вивезення об'єктів тваринного та рослинного світу;

  • імпорту та експорту зразків видів дикої фауни і флори.

2. Доповнив дозвільними документами перелік документів, що дають право на провадження видів господарської діяльності у сферах: автомобільних перевезень; культивування рослин, психотропних речовин і прекурсорів; банківської діяльності, діяльності з надання фінансових послуг; криптографічного захисту інформації (крім послуг електронного цифрового підпису) та технічного захисту інформації;

3. Скасував вимогу для органів ліцензування, дозвільних органів та суб'єктів надання публічних (електронних публічних) послуг розміщувати на своїх офіційних сайтах переліки поданих декларацій.

Урядова постанова № 778 набрала чинності 13 липня.

Довідково: У Мінекономіки поінформували, що в експлуатацію введено систему подання декларацій через Портал Дія. Таким чином, норма пункту 2 постанови Кабінету Міністрів від 18.03.2022 № 314, відповідно до якої до введення в експлуатацію системи подання декларацій через Єдиний державний веб-портал електронних послуг суб'єкти господарювання подають декларації до Міністерства економіки, втратила актуальність.

Натомість, набрали чинності норми постанови, відповідно до яких декларація може бути подана за вибором суб'єкта господарювання незалежно від задекларованого (зареєстрованого) місцезнаходження (місця проживання), місця провадження господарської діяльності або місцезнаходження відповідного об'єкта:

  • в електронній формі - через Єдиний державний веб-портал електронних послуг, зокрема засобами мобільного додатка Єдиного державного вебпорталу електронних послуг (у разі подання декларації фізичною особою - підприємцем);

  • у паперовій формі - через центр надання адміністративних послуг з подальшою передачею органам ліцензування, дозвільним органам та суб'єктам надання публічних (електронних публічних) послуг через Єдиний державний веб-портал електронних послуг. Після внесення інформації до Єдиного державного веб-порталу електронних послуг декларація повертається заявнику.

Декларацію в електронній формі можна подати за лінком.

За повідомленням Міністерства економіки України

Перевір партнерів і контрагентів щодо наявності російсько-білоруських зв'язків! Система CONTR AGENT у LIGA360 - зараз на вигідних умовах.

Читайте також:

З 15 липня діє оновлений порядок подання е-відомостей про трудову діяльність

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини